Bogoljub Karić, bogati biznismen, imao je skromne početke

Biznismen Bogoljub Karić proveo je nekoliko godina uspešnog poslovanja i politike i sada je bogat čovek u svom obredu. Međutim, on nije uvek bio tako. Evo pogleda na Karićevo odgajanje i kako je stigao tamo gde je danas.

Karić, koji je došao u svet u januaru 1954. godine, od oca trgovca koji je naporno radio na podršci svojoj osmočlanoj porodici. Karić i njegovo četvoro braće i sestra su se odgajali blizu crkve na području Peći. U svojim ranim godinama, njegovi baba i deda su učili njega i njegovu braću i sestru o jedinstvenom duhu pravoslavlja kao i preduzetništvu. Međutim, tada je bio prilično siromašan. Na primer, nikad nisu mogli dobiti dovoljno svakodnevnog doručka koji se sastojao od hleba i šerbeta.

Međutim, Karić je na kraju završio osnovnu i srednju školu, nakon čega je završio studije geografije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Prištini. Karić je zatim magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Njegova diplomska studija bila je na temu razvoja i organizacije male privrede.

Karić je kasnije stvorio svoje preduzeće tokom sedamdesetih godina. Posao je započeo u garaži, gde su Karić i njegova braća pravili opremu kao što su plugovi i motike. Kompanija – prva privatna fabrika istočne Evrope – bila je neformalno zvana Braća Karić. Ovaj mali biznis, međutim, vremenom je prerastao u veliku firmu koja se bavi obrazovanjem, građevinarstvom, trgovinom, informatikom, osiguranjem, medijima, bankarstvom i telekomunikacijama.

Ako brzo premotamo napred do danas, Karić je super bogat. Ovih dana, poznat je po velikodušnosti u svojim poklonima. U stvari, on sebe zove humanistom i donatorom. Kombinacija njegovog bogatstva i njegove velikodušnosti čini Karića ne samo izuzetnim biznismenom, već i dostojanstvenim članom srpske zajednice – i svetske zajednice u celini.